måndag 7 december 2009

Min tomte måste alltid vara med

Här är min käraste tomte, han har varit med över 40år (är jag så gammal), det är en tradition att han ska vara med fast skägget hänger på sniskan och ena benet är mycket längre än det andra.
Men han är ju tomten i huset :) så han fick komma upp ur lådan idag.
Har ni någon speciell julgrej, pynt eller så som är tradition?

7 kommentarer:

  1. Likadan tomte har vi också fast våran har tappat mössan och skägget häger jätte mycket :) Har nog själv inget direkt pynt som måste upp. kram

    SvaraRadera
  2. Åh, jag saknar den tomten, kändes lite som min också:) Jag har en urgammal grön liten kula hemifrån som jag är riktigt rädd om! Det har blivit at vissa saker ska vara på samma ställe varje år, precis som det var hemma med klockan i köksöppningen!

    SvaraRadera
  3. Har några stycken julpynt som jag har haft länge länge och jag blir helt nostalgisk när jag plockar fram det. Nu är mitt julpyntande klart, för jag är som du Anna (?), efter jul vill jag få bort det och plocka in vårblommor istället!

    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Åh en sån Tomte har min mormor, den har varit med sen jesus gick på vattnet;) Sen har jag oxå en jag fick när jag va liten men den vet jag inte vart den är. När Alex va nyfödd och firade sin första jul köpte min mamma en ny men inte likadan. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Jag har oxå några gamla prylar som är kärt.
    Bl.a en tome som tappat ena skon, den är lite sned och vind,, men den står alltid uppe ändå.. *L*
    Å sen har jag ett gäng glaskulor till granen som jag är jätterädd om, det finns ju nästan inga glaskulor att köpa nu för tiden.

    Ha en underbar ledighetsdag.. // Kram Annelie

    SvaraRadera
  6. Min pappa har varit borta i 42 år. Han gjorde egna julgranspynt och jag har ärvt en av dessa fina saker. Den är gjord av någon slags metall och formen är en stjärna och man kan stoppa ett ljus i den. Den hänger alltid i granen på julen.
    Kram Leila

    SvaraRadera
  7. Ja jag har en kyrka med belysning som min morbror gjorde åt alla sina syskon, o den har jag vuxit upp med hela tiden o har nu fått övertagit den sen ett par år tillbaka, kul för en sån kyrka går inte att köpa, så det är lite kul.Har lite bomull som snö runt om o med lite tomtar o annat pynt.

    SvaraRadera

Nu blir jag glad :)