lördag 3 maj 2014

Färskt bröd till frukost idag


 Filmjölksbröd
Vår hurtbulle är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar.
Receptet gäller för 1 st

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackad hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Arla® filmjölk
  • 12 dl flytande honung
  • 12 dl lingonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

3 kommentarer:

  1. Mmmm så gott med nybakat bröd, ha en fortsatt mysig helg. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Lät riktigt gött.. :-P

    Kramen Annelie

    SvaraRadera

Nu blir jag glad :)