fredag 22 februari 2013

Lite nyttigheter också.....


Jag har varit i fixartagen idag, har rensat lite i klädkammaren, varit till återbruket, handlat och nu har jag gjort god hummus som jag ska ha som pålägg på Finn crisp, en tomatskiva på så smakar det ännu bättre. Måste ha lite gott i helgen nu när jag ska jobba dagtid och nyttigt är det också :)

 
När jag var och handlade hittade jag denna, blomkål Romanesco, ser ut som en liten julgran. Den är bara fin och titta på. Jag frågade killen i butiken hur den smakar men han hade glömt, men jag tog den iallafall för här ska testas!

Googlade om den:
Romanesco har en mild kålsmak och används på samma sätt som blomkål. Konsistensen är krispig om den inte kokas för länge.
Färgen är ljusgrön och smaken är mild. Romanescon är dessutom vacker rå eller lättkokt till garnering.


 Har du smakat den?

9 kommentarer:

  1. Ser ut som en växt i havets botten!

    SvaraRadera
  2. En vacker sak denna blomkål. Den finns i lila också, men jag har aldrig vågat smaka. Ska bli kul att höra vad du tyckte.
    Å hoummus - mums!!! Perfekt "dip" till lördagsgodis som inte består av sötgodis:-)

    SvaraRadera
  3. Vacker att titta på ialla fall:-) Kram

    SvaraRadera
  4. Hummus,mums så gott!
    Och så spännande den ser ut den där blomkålsliknande grönsaken, tror inte jag har ätit den.
    Ska bli kul och höra vad du tyckte om den :)

    SvaraRadera
  5. Svar: Det är skillnad i storlek mellan en golden och min hovawart också.

    SvaraRadera
  6. nej, den har jag aldrig smakat och heller inte sett förut, vacker
    Finn crisp är gott
    kramar och en fin fredagskväll

    SvaraRadera
  7. Aldrig hört talas om faktiskt eller sätt. Men väldigt vacker var den och det är ju intressant att prova något nytt, speciellt nyttiga saker :-D

    Pågående tävling i bloggen där du kan vinna en hotellövernattning. Var gärna med:
    http://lottizdays.blogg.se/2013/february/tavling-vinn-en-hotellovernattning.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska kika in hos dig senare! :)

      Radera
  8. Den ser intressant ut! Hur smakade den då?

    SvaraRadera

Nu blir jag glad :)