onsdag 9 maj 2012

Vad är mörk choklad bra mot?


Blev ju lite sugen på mörk choklad, det är ju inte supergott men ändå känns det lite nyttigare. Men vad är mörk choklad bra mot, har hört så mycket om det. Ge lite tips så har jag lite och skylla på när jag tar en bit :)

PS: har uppdaterat lite nytt under flikarna här uppe :)

13 kommentarer:

 1. Välbefinnandet säger jag! Mmmm gott! :D

  SvaraRadera
 2. Som tur var så gillar jag inte mörk choklad...
  Men Gafflans tips är ju bra: välbefinnandet!

  SvaraRadera
 3. Maken äter alltid två bitar mörk choklad som efterrätt på kvällerna. Personligen gillar jag ingen choklad. Men den mörka är iaf nyttigare än den söta ljusa varianten.
  Kolla här om du orkar.
  http://johannaskost.blogspot.se/2006/11/mrk-choklad-fr-hlsan.html

  SvaraRadera
 4. Glömde ju svara på din fråga: Japp, det är pastaknyten som finns med olika fyllningar: kyckling, räkor eller vegetarisk. Gyoza finns faktiskt att köpa i ICAs frysdiskar och om man följer instruktionerna så blir dom kanoooon faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Det är bra mot hjärtat, men kommer inte ihåg exakt på vilket sätt.

  SvaraRadera
 6. Jag har varit på en föreläsning när just svaret på denna fråga nämndes. Vill minnas att mörk choklad dämpar stress och gör hjärtat gott, lagom mängd då förtsås :-)

  Ha det fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bit om dagen räcker, va bra att de hjälper mot stress också :)
   Kram

   Radera
 7. ... fördelen med mörk choklad är att man inte äter lika mycket. Istället för att äta 100 gram mjölkchoklad i ett svep så kan man nöja sig med två rutor av en mörk choklad.
  ...oavsett om det är ljus eller mörk choklad så innehåller den ungefär lika mycket energi. Choklad ger i snitt 500 kcal per 100 gram. Det motsvarar en lunch för en lågkaloriförbrukare.
  ...två rutor mörk choklad ger ungefär samma fettmängd som två matskedar smör. Och ska vi jämföra choklad med äpplen igen så kan du äta närmare 60 äpplen innan du får i dig samma fettmängd som i två rutor mörk choklad!
  ...socker så innehåller vit choklad 50 gram socker per 100 gram medan mörk choklad innehåller 22 gram. Nöjer du dig med två rutor mörk choklad så motsvarar det cirka 2 gram socker vilket kan jämföras med sockermängden i ett normalstort äpple som ger cirka 11 gram.

  SvaraRadera
 8. gott!
  säkert att man inte tar så många

  SvaraRadera
 9. Den är nyttigare.
  Kramen

  SvaraRadera
 10. tack ! ja det hoppas jag oxå! tar det aldrig slut? kram

  SvaraRadera
 11. Den ska vara bra för hälsan. Det finns saker i denna choklad som kroppen bör ha som man har för lite av. Ät på bara och tänk på att du förbättrar hälsan :-)

  SvaraRadera

Nu blir jag glad :)