lördag 23 april 2011

Stora godisdagen

Påskafton, stora godisdagen!! men här hemma är det nog minsta för allt är slut :) har passat på och äta för nu jobbar jag igen.
När jag var liten så skulle man lägga mössan under sängen på långfredagskvällen för sen på morgonen låg det ett ägg i mössan, då hade påskharen varit där. Bra grej tycker jag :) och  har jag fört vidare det till mina barn, nog en finsk tradition.
Hur gör ni med påskäggen? kul och höra för det är lite olika i landet.

Ha nu en riktig frossar godisdag!!!

10 kommentarer:

 1. Glad påsk! Hos oss stiger man upp och letar efter sitt påskägg som ligger gömt någonstans. Man kan få lite ledtrådar om det behövs!

  SvaraRadera
 2. Så hade jag med när jag var liten! =D Det är nog finskt.Julklapp i strumpan, och påskägg i mössan.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Jag är inte van vid någon tradition med påskägget så där. Men min pappa var angelägen om att ingen skulle ge mig lika stort påskägg som han gjorde (jag fick påskägg så länge han var frisk, dvs tills jag var runt 30 :D). De sista åren tävlade han och min man om att ge min det största. De var gigantiska, men pappa vann alltid. :D

  SvaraRadera
 4. vi ställde alltid en pall bredvid sängen och på den en mössa, jag har ju finska föäldrar så det är ju en mössa precis som hos dig
  kramar

  SvaraRadera
 5. Jag hade ingen mössa men fick ägg och paket ändå! Massor med godis har vi! Kram

  SvaraRadera
 6. Godisdagar är inte bra för mig. En godisråtta med dålig karaktär. Det är jag det.

  Glad påsk Anna

  SvaraRadera
 7. Glad Påsk !
  Hemma kör vi med fågel, fisk eller mitt i mellan när vi letar påskägg :)
  Hoppas att du har haft och har en härlig helg, trots ett breake med lite jobb..
  Varm vår kram

  SvaraRadera
 8. Jag har inte hört talas om den där traditionen med mössan och vi gjorde aldrig så hemma, så det kanske varierar inom Finland också. I min familj satsade vi mer på chokladägg, sådana med överraskningar i, och påskharen placerade dem i ett par äggkoppar som var utformade som små tomtar (äggen lades alltså under tomtarnas luvor). :)

  Glad påskannandag! ;)

  SvaraRadera

Nu blir jag glad :)